Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 00:56 - Изгубена е каузата за редовия българин
Автор: screamsinbulgaria Категория: Други   
Прочетен: 1335 Коментари: 2 Гласове:
3



 .... какво е да си малд и безперспектива в България!? Когато световната икономическа криза настъпваше с пълна сила, първите хора които загубиха работните си места бяха именно младите българи. Управителите на малки и големи предприятия бяха и винаги са били последователни в тази си политика. Младите са лесни за манипулиране, готови са да ряботят продължително време срещу минимално заплащане. Но защо това се случва! Ако гръбнакат на икономиката, винаги се е казвало, че са младите хора, защо именно те най - много страдат в такива ситуации!?
 Не е тайна, че да си намериш работа, когато си на 20г не е лесна работа и обикновенно завършва с "летящ старт", като общ работник в някоя фирма, сервитьор и т.н Не малко мои познати и приятели от университета, одавна загубиха обичта към родината и към своя работодател ако има. Защо? Защото държавата не защитава младите хора на работните им места, а работодателите никога не са склони за "човешко" заплащане на този труд. Да се чувстваш обиден от такова отношение на държавата и работодателите ще е повече тъжно за този млад човек, който може би вече е изгибил всякакви надежди и сломен от реалността в която живее. Но от друга страна, младите хора винаги са били със силен дух и оптимисти!  Вземайки пример от собствените си премеждия през които съм преминал и житейските перпетии на мои познати, бих казъл, че никой вече не обича страната си. Всичките сме с университетско образование и всички сме "ревльовци". Ревльовци, защото когато си търсим работа никой не ни пита за това нещо, университетската диплома. Но това е възможно най - малкото зло, ако въобще се възприема за зло от нашата си бг реалност в която живеем. Въпросът е, как министърът на образованието хвали и сипе неспирни ексклузивни промени в образователната система, но в същото време тези същите хора са хора с две лица. Защо мислите децата на министри, депутати и т.н властимащи хора, децата им учат в чуждестранни университети. И защо след това, тези същите хора, всеки божи ден виждаме по медиите, казвайки за себе си, че са родолюбци и за това се връщат в България. Защо тези хора са с предимство за най - апетитните работни места.
 Няма бъдеще за моя приятел, нито за мен в тази държава. Защо гърците, може и да са в най - голямата криза в момента, но пак живят по - добре от нас. Равносметката е, че е по - добре да си беден в Гърция отколкото в нашата си реланост, в България. Ние сме млади, неопитни, нисколатени,  и безработни често. А това понякога продължава за цял живот, защото често никой не се осмелява да ти даде едничкия шанс да се докажеш, че можеш, че знаеш! Представяш ли си, една държава, като Турция, която дори не е в Евросъюза, там се живее много по добре. Какво ще кажеш за летящ старт с заплата от 3500евро, за редови средношколски преподавател!? Какво ще кажеш да работиш цял живот и едва в залаеза на кариерата си да достигнеш до заветни 500, 600 или най - опимистичните 700лв като преподавател. А какво ще кажеш, ако знаеше, че една най - обикновенна чистачка, санитарка получава заплащане в пъти по - голямо от някой управител в някоя българска фирма! Интересно нали!
 Аз нежелая да живея в тази покварена страна. Тя е корумпирана, крадлива на ента степен и много шуробаджанашка! Неискам да имам нито семейство, нито деца в тази държава. Защото, неискам да го гледам как с всеки изминал ден някой ще смачква тяхното бъдеще.  Справедливостта ще тържествува все пак, някой ден. Но не с моята пот на челото, не с моя труд. Ако не си разбрал.... щастието на живее в България! И аз ще го търся!



....нека псевдонационалистите да си вземат свидната държава и да я окрадът колкото си искат. Някой ден няма да има какво повече да се краде, тогава какво ще правите?!


Тагове:   Bulgaria,   Sofia,   People,   europa,   Work,   bg eu,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balgarski7vinarki - tochno taka e i deistvai
06.07.2011 01:09
Ako mojeh da se varna 20 g nazad shtjah da se orientiram kam Avstralia ili Nova Zelandia-ne za vremenno, a da izgradja jivota si tam.
Dano uspeesh da se mahnesh ot tazi gigantska laja za vazmojen snosen jivot v Bg.
Nikoi ne misli za pokoleniata, vsichko e za momenta-koi shte se napluska poveche,zatova-ne si gubi vremeto v ilusii i sajalenia,ami deistvai.
Uspeh i da pishesh .
цитирай
2. balkanian - не са младите
06.07.2011 02:12
не са младите гръбнакът на икономиката. те са само бъдещето.
има такива хора, които сами могат да създадат цяла индустрия. те са гръбнакът, но той е пречупен. първо затвориха техническите книжарници, а това беше много отдавна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: screamsinbulgaria
Категория: Други
Прочетен: 317281
Постинги: 190
Коментари: 119
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031