Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2012 13:11 - Наръчник за кандидат красавци
Автор: screamsinbulgaria Категория: Други   
Прочетен: 3182 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2012 13:12


 Защо красивите хора са също така и успели такива? Защо кариерата на човека до голяма степен зависи от външният му вид? Защо жените и мъжете винаги търсят идеалната симетрия в лицата си за да достигнат желаната кариера.

 Всички тези въпроси нямат еднозначен отговор. Но в реалност обществото съвсем еднозначно изисква точно това. Това е неписана норма на съвременното общество, която казва, че изисква от успелият човек преди всичко неговата красота и едва на второ място неговия интелект. Младите жени най - добре отговарят на този критерии. По - голямата част, да не кажем всички, търсят в своята половинка неговата красота, а едва на по - късен етап оценяват неговия интелект.

"Симетричните лица изглеждат по - красиви от несиметричните"
 
 Това е така. Но както в всяко правило и тук има изключение. Пълната симетрия на лицата им придава повърхностен вид, който привлича внимание, но в цялостното обкръжение на другите хора, това лице е някак "изкуствено". Абсолютната симетрия е скучна, казват го дори и пластичните хирурзи. Някак странно звучат данните получени от изследване по отношение на симетричността на мъжките лица. Оказва се, че мъжете с пълна симетрия са по - малко склонни в напреднала възраст да развият старческо слабоумие, в степен характерна за повечето мъже. Симетрията понякога води и до лоши неща. Красивите жени и мъже, често са егоистични, а доста често и с лош характер. Помислете си, колко пъти сте поздравили  с "Добро утро!" някой познат, чвек за който си мислите, че най - идеалното същество на света, красив, успял и т.н, но той рядко или никога не отвръща на поздрава Ви!
 


"Кариеристът е самовлюбен, нарцистичен образ, изпълнен с неодстатъци"
 

 В друго изследване на психолзи се открива, че красивите жени на работното място, понякога отблъскват мъжете. Защо? Според данните от изследването мъжете изпитват дискомфорт в присъствието на такива жени. Те отбягват да разговарят с тях и да ги гледат в очите. От друга страна, красивите мъже са желан актив на всяко работно място. Предполага се, че това е така, поради съвременните сексуални схващания за света на жените и мъжете. Феминизмът, сексуалните намеци срещу жените кариеристи и ред други причини са като, че ли в ущърб за тях. Но за мъжете, тяхната красота е на сто процента техен актив, да намерят своето място в обществото и да станат успели кариеристи.
"Красотата ще спаси света"
image А ето и как изглежда перфектното симетрично лице., според учените.То е на 18 годишната Флорен Колгейт и е съвсем реална жена. Спред учените тя притежава всичко за да бъде красива. Малък нос, светла кожа, големи очи, сочни устни. Това е още един довод, че успелият човек е красивият. За жалост ако не сте човек дори доближаващ се до тези префектни очертания на лицето, но имате всичко друго, ще Ви е необходимо два и повече пъти усилия за да бъдат забелязани вашите плодове на труда.
 
 За наше щастие или не, всяка епоха има свое разбиране за иделания образ, за красотата и какво е това да си успял. Само преди няколко столетия, кльощавите жени съвсем не са се считали за красиви. Например ренесансовите разбирания и дори още назад в времето. 


image

И така, преоткриването на това, че сте с иделаните пропорции води с себе си и хубави, но и лоши моменти, понякога. От друга страна красотата не е най - важното нещо ,оказва се. Ако някога сте има ли кумир и винаги сте искали да бъдете като него, богат, карсив и умен, трябва да извървите дълъг път от предразсъдъци и да надскочите не един и два препятствия. Нещата които са важни за другите хора, но Вие нямате, но искате! Понякога да сте мъж не е хубаво. В много страни, към днешна дата има разпоредби, които изискват да има гарантиран процент от заетост на персонала от жени. Доста, често се срещат в не една и две държави, дори в съвременна Европа, изискването за ръст. Обикновенно желаният кандидат трябва да не е по нисък от 170 - 175см. Освен всичко това, трябва да сте и своеобразен полиглот. В условията на глобализиращият се свят, при който търговията се извършва от единия край на света с търговец в другия край, трябва да владеете задалжително три от най - разпостранениете езика в света на икономиката - английски, немски, френски. Не на последно място, къде на шега, къде не, трябва да сте протеже на някой, дори и да имате всичко изборено горе, за да Ви се подаде ръка и да се превърнете в успял и можещ. Последното е вярно твърдение от социологическо поручване на пазара на труда в няколко държави. В тях се казва, че на 100 човека един или малко повече са назначени с "приятелска помощ". Нашета си шуробаджанащина! 
 



Трудно е да повярваш, че човек казва истината, когато ти на негово място би излъгал.

Хенри Луйс Менкън

   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: screamsinbulgaria
Категория: Други
Прочетен: 317257
Постинги: 190
Коментари: 119
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031