Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 02:48 - EX Gay
Автор: screamsinbulgaria Категория: Други   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
-1



 Един от  най -  големите имена в американската психиатрична област - др. Робърт Спитцер(dr.Robert Spitzer) поднесе извинение по повод един от своите научни трудове.  Става въпрос за т.нар от него "лечение" на хората с хомосексуална ориентация. През 2001г доктор Р. Спитцер поднася на научната общност т.нар " reparative therapy ".  Тази нова терапия гласи, че под натиска на религиозните догми и консервативните правила на общността(обществото) е възможна сексуалната преориентация. image dr. Robert L. Spitzer
Alex di Suvero image, for The New York Times
Всичко по темата можете да прочетете тук 

пс. по - голямата част от обществото по света погрешно счита, че хомосексуалността е болестно състояние на индивида, което може да бъде премахнато чрез лечение. Например в някой страни се практикува медикаментозно лечение, а други биват лекувани в психиатрични домове. Всеки себеуважаващ се психолог ще Ви каже, че още в първата година от пребиваването му в университета е научил, че хомосексуалността не е болестно състояние и е неетично  такъв човек да бъде подлаган на каквито и да било "упражнения" за лечение. 

 И все пак, на какво се дължи хомосексуалността? Причнините са комплексни, а доказателства за съществуването му се намират далеч назад в човешката история. Развитието на културата, историята и традициите са едната страна на монетата, които определят съществуването му.  От друга страна е физиологията на човека, общо казано.  Както всяка наука и психологията като такава е търсила отговор. Задоволителни отговори за едни, за други не, не са открити. Например, чрез изследване на близнаци. Установено е, че съществуват участъци от мозъка, които функционират по различен начин при т.нар хетеросексуален близнак и другия.  Малко отклонение от темата. Друго изследване, направено по отношение на сексуалните нагласи на обществото в някой страни казват, че понякога едни от най - успелите хора, имат различна хомосексулна ориентация. Последно доказателство за това е политик оглавяващ правителството на една от европейските държави.


Тагове:   love,   sex,   Gay,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: screamsinbulgaria
Категория: Други
Прочетен: 320016
Постинги: 190
Коментари: 119
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930