Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2012 22:44 - Моето сиво
Автор: screamsinbulgaria Категория: Други   
Прочетен: 1389 Коментари: 2 Гласове:
1



.... днес е един от онези дни в които се питам, защо съм се пръкнал на този свят. Нищо на никой не правя(поне така се самозалъгвам), но и на никой не помгам. Един вид живуркам си. Днес така, утре така.... Мисля си, дори да измислят най - розовите от розовите очила.... няма да ми помогнат на сивото ежедневие.
 Някой ден ще взема да се гръмна! За лично удоволствие и разнообразие, а също и за кеф на зяпачите ще се отърва от сивотата си.... днес няма да е!
 Има нещо странно в живота ми! Аз съм един от онези хора, които хем са суеверни в известна степен, но и големи скептици, песимист.  Онова което завърших в университета ми казва, че човешка заблуда и самозалъгване е, че човешката съдба е предопределена.  Но извън това винаги, абсолютно винаги, когато ми се е случвало нещо страхотно, хубаво, приятно.... след това, това хубавото се превръща в нещо ужасно. Нещо като кредит от моя ангел хранител за безкраен купон, но само за днес и/или утре. След това си плащам за приятнитните моменти стократно повече, случвайки ми се нещо отвратително, негативно. И така, научил съм се да си живея в сивота, да не търся нещо повече. Но има дни в които.... чувствам се смазан, че живея този скапан живот!


 ....  все пак съм и малко оптимист. Понякога си пускам фиш за тотото! Като знам обаче, какъв ми е късмета.... представям си как се тътря с бастун и на преклонна възраст, съдбата се изгавря с мен и спечелвам големия джакопт. В този момент, ако не получа инфаркт от радост, ще се хвърля от моста.  Но пък, недай си утре спечеля голямата печалба! Какво бих направил ли? Ще отида да поживея месец - два в страната която винаги съм искал да посетя. След това ще отида на друго място, после на друго и така. След това ще си отворя малко магазинче, бакалия и ще си изчакам старините.



.... и този ден отмина.


Тагове:   блог,   човек,   живот,   сиво,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pcelata - Днес,преди 7 години,
21.05.2012 22:54
се роди дете със името КОНСТАНИН!!! радостта ми е голяма. Но като те прочетох...искам само едно да ти кажа; Бъди такъв-какъвто си.Уважавай себе си,но не забравяй и другите.Когато,не можеш да помогнеш на другите...то поне,недей да им пречиш.И на края,бъди щастлив и повече вяра в себе си.
цитирай
2. screamsinbulgaria - Мисля си, че...
22.05.2012 14:10
.... думите като пожелания са красивата опаковка на някакъв подарък. Но самата същина не винаги се харесва на човека. Аз например си слагам ръка на сърцето и казвам, че винаги ми подаряват подаръци от които нямам нужда и не ми харесват.... но как да го кажеш това. Човек се примирява, а в случая с сивотата също!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: screamsinbulgaria
Категория: Други
Прочетен: 317311
Постинги: 190
Коментари: 119
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031