Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 22:42 - SEX education
Автор: screamsinbulgaria Категория: Други   
Прочетен: 2340 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
*18  Само за пълнолетни


 ....преди всичко, статистиката казва, че първият сексуален акт при момчетата е на 15-16г, при момичетата също някъде там. Пределната възраст за първи сексуален акт при момчетата е 29-30г. Както и да е, не ставаше въпрос за това!  
  Наскоро в интернет прочетох постинг на една много притеснена майка! В него се изказваше притеснението, от това което е видяла при своето дете, момче в случая на около 14 - 16г. Детето гледало порно на компютъра си, и то не какъв да е, а само с мъже, т.е гей порно. Преди всичко, трябва да кажем, че за човечеството в пълна сила влиза неписания закон, че непознатато винаги е интересно, желано и искано. 
 От всичко онова което съм учил в университета и вече като дипломиран мижав психолог, а и от цялата действителност с която съм се сблъсквал, казвам, че това е нормално. Няма нищо страшно в това което се е случило с детето на тази майка. На "първо четене" небива да се дава присъдата "Моето дете е с обратна резба, гей и т.н. Както при всички останали случаи, такава положителна присъда може да бъде дадена, ако се наблюдава едно т.нар непрекъснато проявление на това действие.
 Задайте си въпроса! Много неща около живота на човека са забранени. Някой неща са просто табу, други просто са резултат от бита, фолколора, традициите и т.н. Но ако не се сбълскаш с тях поне веднъж и разбереш за какво става въпрос, не утолиш жаждата си за любопитство, това непознато нещо винаги ще предизвиква интерес.
 Освен всичко друго, да любопитстваш какво се случва "под завивките" си има и своите плюсове. Няма по - голям начин да се образоваш, в случая ако говорим, това е сексуалната образованост на личността.  В скандинавските страни, не едно и две семейства поощряват сексуалните връзки на своите деца, разбира се контролирано. Хомосексуалността в тези страни не е тема табу и не задължително лошо. Лично аз, с лошият си англииски, това лято попаднах на не една и две статии в реномирани и аторитетни издания в интернет, в които се говори именно по тази тема. 
 Заключенията на западната култура, е може би не в цялост, но по - голямата част се забелязва развитие. Нека се върна на скандинавците. В съзнанието ми дълбоко е останъл отпечатък от една статия. Там се говореше за едно скандинавско семейство. Родителите казваха, че навсяка цена биха насърчили сексуалните контакти на своето дете, което беше вече тийнейджър. Според тях, така те се образоват, а и им помагат да не изпадат в разнообразни депресивни състояния. Учудващо, но може би логиката на скандинавските семейства е желязна и действа. Престъпността в тези страни е с едни от най - ниските нива в Европа и света може би. Образоваността на населението е на едно от най - високите равнища. Най - успелите хора, с най - висок жизнен стандарт отново са в скандинавските страни. В този смисъл, има над какво да се замислим! 
 Сам за себе си мисля, че... Ако някой ден "хвана в крачка" моето дете, че гледа порно. Бих се зарадвал! Дори ако този порно филм е с по - различен характер, т.е гей и т.н  Един, два или малко повече "надзъртания" от негова страна ще има положителен ефект. Това което ще види, би ми спестило немалко усилия и думи за какво всъщност става въпрос. Нещо друго, което повечето родители дори биха заклеймили изначално. Когато човек прочете някаква книга и след това тя е екранизирана, у човека възниква естествен подтик да го изгледа този филм. Нещо като книгите на Дж. Роулинг, които бяха филмирани с голям успех. В този смисъл нещата вървят ръка за ръка. Ако детето ми е изгледало някакъв порно филм, на него или ще му хареса, или няма да му хареса. В първия случай със сигурност ще му се прииска и той да опита това видяното. Няма нищо лошо, казвам аз! С което мнение неискам да ангажирам никой. И все пак. Аз бих си затворил очите, условно казано, ако моето дете бъде хванато от мен в крачка в този случай.
 След като премине този период, следва задължително "Периодът на говоренето". Това е моя "измислица".  Бъдете сигурни, че детето е объркано след всичко това. Ако не му "подадете ръка" и не му помогнете да си обясни нещата, всичко може да потръгне на зле.  Затова, винаги съм казвал, че ако някой реши да следи всички казани неща до тук, задължително трябва след това да има и "Период на говорене". Обикновенно това е момента, когато детето(аз постоянно казвам дете, но всъщност говоря за 15 - 18г) вече е осъществило първите си сексуални контакти. Важното тук е, дори ако първият му  "сексконтакт" е по - различен от обикновенното, т.е става въпрос за хомосексуална връзка, родителите небива да заклеймяват и да прибягват да каквито и да били рестрикции. Доказано е в практиката и в литературата, че това има обратен ефект.
 Хомосексуалната връзка на моято дете! Тя незначи нищо, ако обърнете внимание на детето си и започнете да говорите открито за това. Обикновенно детето заявява, че го прави от любопитсто. В Великобритания, имам смътни спомени от едно изследване в което се казваше, че не малко мъже и жени, когато са били тиийнейджъри са имали поне една авантюра с свой приятел, става въпрос за хомосексуални гей, лесбо връзки и т.н  Тоест нищо лошо.  Сега тези хора са щастливо женени и с деца. Важното което бих казъл е, че детето небива задължително да бъде поощрявано, нито пък да му бъде забранявано! Златната среда, както в много други случаи и тук се намира около средата между двата казуса. Казвам казус, защото не ми идва на ум, друга тема, но и определено не бих казъл, че това е проблем.  Децата индиго, "Емо" и т.н трябва да си имат своето място в обществото. 
 Както беше казъла тази майка, за която ви говорех и нейните опасения, че детето и е с различни сексуални наклонности, определенно не бих казъл, че се слува нещо кой знае какво.  Едно последно изследване направено предимно с близнаци, дава много интересни резултати.  В това излседване единият от близнаците е гей(не ми се използват научни термини), а другият не е. След обстойно изследване на такива двойки близнаци се открива, че при близнака - гей, има различия. Открити са изменения в някой дялове на мозъка, които са по - активни при едните, и по - малко активни или неналични при другите. Това откритие, говори, че хомосексуалността не е генетично обусловенна, т.к ако това беше вярно, то и двамата близнаци щяха да бъдат хетеросексуални или хомосексуални, или бисексуални и т.н  Много е важно и да се спомене, че това не е болест. Поне не така се възприема от психологията като наука, а и от психиатричната общност. 
 Инетересен факт. Забелязва се, че по - успелите личности проявяват в по - голяма степен хомосексуални  наклонности и др. такива различни от общоприетите.  Ако вашето дете, тиийнеджър, юноша проявява някакъв такъв признък, ето един положителен пример да сте щастливи. Последното разбира се е в кръга на шегата и все пак има малко доза истина нали!


Тагове:   sex,   Gay,   гей,   учене,   секс,   children,   education,   деца,   gender,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: screamsinbulgaria
Категория: Други
Прочетен: 318256
Постинги: 190
Коментари: 119
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930